Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν θέλουμε «σκληρά σύνορα» μεταξύ της ΕΕ και της Ιρλανδίας, μετά το Brexit

tags :
Juncker: Δεν θέλουμε «σκληρά σύνορα» μεταξύ της ΕΕ και της Ιρλανδίας, μετά το Brexit
Η Ιρλανδία θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, που έχει κοινά σύνορα με τη Βρετανία μετά το Brexit
Την αντίθεση της ΕΕ στην επιστροφή συνοριακών ελέγχων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit εξέφρασε σήμερα 23/2/2017 πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker.
Σημειώνεται, πως η Ιρλανδία είναι κράτος -μέλος της ευρωζώνης ενώ η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Βρετανίας.
«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΕ και η Ιρλανδία πρέπει να εργαστούν από κοινού για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων» είπε ο Juncker, μετά τις συνομιλίες με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Enda Kenny στις Βρυξέλλες.
«Δεν θέλουμε σκληρά σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Ιρλανδία θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, που έχει κοινά σύνορα με τη Βρετανία μετά το Brexit, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες του Δουβλίνου σχετικά με τις συνέπειες για το εμπόριο και την ασφάλεια.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών των προηγουμένων δεκαετιών. στη Βόρεια Ιρλανδία, τα σύνορα ήταν εξοπλισμένα με στρατιωτικά φυλάκια και ελέγχους που αργότερα αφαιρέθηκαν λόγω της ειρηνευτικής συμφωνίες του 1998.
«Δεν θέλουμε να δούμε τη συμφωνία του 1998 να καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο», είπε ο Kenny σχετικά με το δικαίωμα της Βόρειας Ιρλανδίας να αποφασίσει για το μέλλον της.
Από την πλευρά του, ο Juncker τόνισε, πως οι Ιρλανδοί και οι Βρετανοί έχουν εργαστεί σκληρά για αυτή τη συμφωνία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης