Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Κομισιόν και ΕΚΤ με την ιταλική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi

Συνεργασία Κομισιόν και ΕΚΤ με την ιταλική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η επίτευξη συμφωνίας με την ιταλική κυβέρνηση για ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Monte dei Paschi με κρατικά κεφάλαια αποτελεί ευθύνη και δικαίωμα της Κομισιόν
Σε πλήρη αρμονία με την ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεργάζεται η Κομισιόν για τη σύνταξη σχεδίου διάσωσης της προβληματικής - τρίτης μεγαλύτερης - ιταλικής τραπέζης Monte dei Paschi di Siena.
Αυτό επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, που επιχείρησαν να διαλύσουν τη φημολογία και τα σενάρια περί αδιεξόδου στη σχετική διαδικασία, για το οποίο έκαναν λόγο δημοσιεύματα εφημερίδων.
Ως γνωστόν, η Monte dei Paschi ζήτησε κρατική συνδρομή για τη διάσωσή της, μετά την αποτυχία της να πραγματοποιήσει μια απολύτως απαραίτητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ, για την επείγουσα ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της.
Όμως, παρά το αίτημα της τραπέζης για κρατική διάσωση, το αντίστοιχο σχέδιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Κομισιόν και την ΕΚΤ, όπως είναι απαραίτητο, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενες πλευρές να τελούν σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η επίτευξη συμφωνίας με την ιταλική κυβέρνηση για ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Monte dei Paschi με κρατικά κεφάλαια αποτελεί ευθύνη και δικαίωμα της Κομισιόν, την οποία η κεντρική τράπεζα του ευρώ στηρίζει και συμβουλεύει.
Προτού συμβεί αυτό όμως, η ΕΚΤ θα πρέπει να ενημερώσει την Κομισιόν για το ακριβές μέγεθος του ελλείμματος της ιταλικής τραπέζης σε εποπτικά κεφάλαια, ούτως ώστε το σχέδιο διάσωσής της να προσφέρει την κατάλληλη θεραπεία στα χρηματο-οικονομικά της προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης