Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ 3ετίας κατέγραψε η τιμή του Bitcoin στα 1.160 δολ. λόγω πιθανής σύστασης ETF

Ρεκόρ 3ετίας κατέγραψε η τιμή του Bitcoin στα 1.160 δολ. λόγω πιθανής σύστασης ETF
Η αγορά αντέδρασε θετικά στο ενδεχόμενο έγκρισης δημιουργίας ETF με βάση την τιμή του Bitcoin, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διευρύνει σημαντικά την απήχηση - και τη σταθερότητα - του ψηφιακού νομίσματος μεταξύ των θεσμικών επενδυτών
Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας και σε «απόσταση αναπνοής» μόλις 3 δολαρίων ΗΠΑ από το ιστορικό της ρεκόρ, ανήλθε σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 η τιμή του κρυπτογραφημένου ψηφιακού νομίσματος Bitcoin λόγω φημολογίας, ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (US SEC) πρόκειται τελικά να εγκρίνει τη σύσταση διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) με βάση το ψηφιακό νόμισμα.
Οι περισσότεροι «παραδοσιακοί» επενδυτές αποφεύγουν τις τοποθετήσεις κεφαλαίων τους στο Bitcoin, καθώς η τιμή του χαρακτηρίζεται από βίαιες μεταπτώσεις και αυξομειώσεις με ιδιαίτερα μεγάλη μεταβλητότητα, ενώ η διαπραγμάτευσή του ενίοτε αποδεικνύεται πολύπλοκη και επισφαλής.
Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε σήμερα κατά 3% - επιπλέον της ανόδου 17% που κατέγραφε από την αρχή του 2017 - για να ανέλθει στα 1.160 δολάρια ανά μονάδα νομίσματος στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο Bitstamp, «απέχοντας» μόλις 3 δολάρια από το ιστορικό ρεκόρ των 1.163 δολαρίων που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο 2013.
Η αγορά αντέδρασε θετικά στο ενδεχόμενο έγκρισης δημιουργίας ETF με βάση την τιμή του Bitcoin, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διευρύνει σημαντικά την απήχηση - και τη σταθερότητα - του ψηφιακού νομίσματος μεταξύ των θεσμικών επενδυτών.
Η απόφαση της SEC αναμένεται να εκδοθεί στις 11 Μαρτίου 2017, η οποία θα κρίνει το αίτημα σύστασης ETF με βάση το Bitcoin που της είχε υποβάλει προ τετραετίας η Cameron and Tyler Winklevoss, το οποίο αν τελικά εγκριθεί θα είναι το πρώτο που θα εκδοθεί από εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.
Το τελευταίο έτος, οι μεγαλύτερες ημερήσιες μεταβολές της τιμής του Bitcoin διαμορφώθηκαν σε 10%, που ξεπερνάει κατά πολύ τις μεταβολές συναλλαγματικών ζευγών, όμως είναι κατώτερο από τις ημερήσιες μεταβολές έως 40% που κατέγραφε το ψηφιακό νόμισμα το 2013.
Κατά τη διάρκεια του 2016, η τιμή του Bitcoin κατέγραψε «εκρηκτική» άνοδο 125%, περισσότερο σε σύγκριση με κάθε συναλλαγματικό ζεύγος, με τον δείκτη S&P 500 της Wall Street να έχει πραγματοποιήσει άνοδο «μόλις» 9,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης