Τελευταία Νέα
Διεθνή

FYROM: Οι Σοσιαλδημοκράτες έτοιμοι να κυβερνήσουν με τους Αλβανούς εθνικιστές

tags :
FYROM: Οι Σοσιαλδημοκράτες έτοιμοι να κυβερνήσουν με τους Αλβανούς εθνικιστές
Τα αλβανικά κόμματα της FYROM έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με την προϋπόθεση ψήφισης νόμου για την ευρύτερη χρήση της γλώσσας τους στη χώρα
Έτοιμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης μέσα στον Μάρτιο 2017 με τη στήριξη των εθνικιστών Αλβανών δήλωσε σήμερα 23/2, πως είναι οηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της FYROM Zoran Zaev για να δώσει έτσι τέλος στη διετή πολιτική κρίση στον απόηχο του σκανδάλου υποκολοπών.
Ο Ζaev είπε πως αναμένεται να ολοκληρώσει τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στις αρχές Μαρτίου.
Το συντηρητικό κόμμα του VMRO -DPMNE βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όταν προσπάθησε αλλά απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τη νίκη του στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2016, επειδή δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Το VMRO κέρδισε 51 έδρες έναντι 49 των Σοσιαλδημοκρατών.
«Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε σχετικά με την κατανομή των υπουργείων και το κυβερνητικό πρόγραμμα», είπε ο Zaev  μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος» ότι «κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου η FYROM θα έχει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών.
Η πολιτική κρίση στο γειτονικό κρατίδιο, προκλήθηκε πριν από δύο χρόνια από ένα σκάνδαλο παρακολούθησης, το οποίο είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον πρώην πρωθυπουργό Nikola Gruevski.
Τα αλβανικά κόμματα της FYROM έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με την προϋπόθεση ψήφισης νόμου για την ευρύτερη χρήση της γλώσσας τους στη χώρα.
Η αλβανική είναι σήμερα στην επίσημη γλώσσα μόνο σε δήμους όπου οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης