Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ιδιαίτερα τοξικό χημικό δολοφονήθηκε ο Kim Jong nam – Επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά

Με ιδιαίτερα τοξικό χημικό δολοφονήθηκε ο Kim Jong nam – Επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά
Ο νευροτοξικός παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό
Με ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τοξικό χημικό, το οποίο είναι γνωστό ως νευροτοξικός παράγοντας VX δολοφονήθηκε ο Kim Jong nam, ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Μαλαισίας, ο Kim Jong nam εξέπνευσε μετά από επίθεση που δέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας την περασμένη Δευτέρα, ενώ προετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Μακάου.
Οι αρμόδιες εκτιμούν πως δολοφονήθηκε από βορειοκορεάτες πράκτορες.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαλαισίας εντοπίστηκαν ίχνη του εν λόγω τοξικού στο πρόσωπο του Kim Jong nam.
Όπως έγινε γνωστό, οι αναλύσεις όλων των δεδομένων από τον τόπο του εγκλήματος συνεχίζονται, ενώ αναφέρεται ότι μια Βιετναμέζα και μια Ινδονήσια είχαν απλώσει ένα υγρό στο πρόσωπο του Kim Jong nam και μετά έπλυναν τα χέρια τους και τράπηκαν σε φυγή.
Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου που δημοσιεύθηκαν από το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία οι γυναίκες φαίνονται να επιτίθενται στον Kim Jong nam, ο οποίος αργότερα φαίνεται στα πλάνα να ζητά ιατρική βοήθεια από υπαλλήλους του νοσοκομείο, για να ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.
Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός και εάν χρησιμοποιηθεί για έρευνα ή για ιατρικούς λόγους.
Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου.
Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού.
Θεωείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης