Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στη Γερμανία: Πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες με 32% έναντι 31% των Χριστιανοδημοκρατών

Ανατροπή στη Γερμανία: Πρώτοι οι Σοσιαλδημοκράτες με 32% έναντι 31% των Χριστιανοδημοκρατών
Ενισχύει διαρκώς τα ποσοστά του το SPD, πέφτει το κόμμα της Merkel
Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας καταγράφει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Infratest-Dimap, η οποία έγινε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ARD, καθώς για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2006 που οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται των Χριστιανοδημοκρατών
Συγκεκριμένα, και βάσει της μέτρησης αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα με 32%, έχοντας αυξήσει τα ποσοστά του κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του ίδιου Ινστιτούτου στις 2 Φεβρουαρίου.
Ακολουθούν με 31% οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel, βλέποντας τα ποσοστά τους μειωμένα κατά 3% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Infratest-Dimap στις 2 Φεβρουαρίου.
Τρίτο κόμμα είναι το ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 11% (-1), και ακολουθούν οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 8% (αμετάβλητο το ποσοστό του), το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6%, το οποίο φαίνεται να ξαναμπαίνει στη Βουλή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης