Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Ireland: Πτώση -16% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 1,03 δισ. ευρώ

Bank of Ireland: Πτώση -16% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 1,03 δισ. ευρώ
Ο επικεφαλής της τράπεζας, Richie Boucher, τόνισε ότι η επανεκκίνηση στις πληρωμές μερίσματος θα πραγματοποιηθεί το 2018
Πτώση της τάξεως του -16% στα προ φόρων κέρδη για το σύνολο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (24/2) η Bank of Ireland, με τον επικεφαλής της τράπεζας να δηλώνει ότι αναμένει η πλρωμή του πρώτου μερίσματος να πραγματοποιηθεί το 2018.
Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 διαμορφώθηκε στα 1,03 δισ. ευρώ, έναντι 1,23 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Τον περασμένο Ιούλιο η τράπεζα είχε δηλώσει ότι η χρονική στιγμή του σχεδίου της για την επανεκκίνηση του μερίσματος ενδέχεται να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζουμε ότι η επανεκκίνηση στις πληρωμές μερισμάτων είχε αρχικα προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Όπως ανέφερε χαρακτηρηστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Richie Boucher, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, "το 2016 αποτέλεσε έτος σημαντικών εξελίξεων για την τράπεζα", προσθέτοντας ότι τα πολιτικά γεγονότα, και ιδιαιτέρως η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο στους πελάτες και την ανάπτυξη της επιχείρησης κατά τα επόμενα χρόνια.
"Παρ'όλα αυτά, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η ουσιαστική πρόοδος που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μας φέρνει σε θέση να επωφεληθούμε από τις ευκαιρείες και να περιορίσουμε τους κινδύνους που απορρέουν από διάφορες γεωπολιτικές εξελίξεις", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης