Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 130 Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, υπό τον φόβο διώξεων από τον Erdogan

Πάνω από 130 Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, υπό τον φόβο διώξεων από τον Erdogan
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν έχει εικόνα για το πόσες από τις αιτήσεις αφορούν σε διπλωμάτες
Περισσότεροι από 130 Τούρκοι διπλωμάτες, στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους, έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, στη Τουρκία, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP).
Η κυβέρνηση γνωρίζει την ύπαρξη 136 αιτήσεων ασύλου από Τούρκους κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων. σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και μέλη τον οικογενειών τους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών.
Το υπουργείο εσωτερικών επίσης ανακοίνωσε, ότι δεν έχει εικόνα για το πόσες από τις αιτήσεις αφορούν σε διπλωμάτες, και πόσες σε στρατιωτικούς που εδρεύουν σε βάσεις του ΝΑΤΟ, στη Γερμανία.
Η κυβέρνηση, του Recep Tayyip Erdogan, κατηγορεί τον Ισλαμιστή ιεροκήρυκα, Fethullah Gulen, ότι είναι πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα και έχει εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίων των υποστηρικτών του, με 43.000 ανθρώπους στη Τουρκία να έχουν συλληφθεί και περισσότερους από 100.000 να έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των πιθανών δεσμών τους με το κίνημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης