Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Αλ Μπαμπ

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Αλ Μπαμπ
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης
Τουλάχιστον 41 νεκροί, καθώς και δεκάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονται 35 άμαχοι πολίτες, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Τουρκία ανέφερε και το θάνατο δύο στρατιωτών, μέλη της ομάδας που δραστηριοποιούταν στην περιοχή.
Σημειώντεται ότι το αιματηρό περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι η πόλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, μετά την πολύμηνη επιχείρηση που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η έκρηξη προήλθε από βομβιστή αυτοκτονίας, ή αν ο δράστης επέβαινε σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, με την επίθαση να λαμβάνει χώρα σε περιοχή με αυξημένη κινητικότητα.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε άμεσα την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης, η οποία αποτελεί πιθανότατα "αντίποινα" για τη διαφαινόμενη απώλεια της Αλ Μπαμπ από τον έλεγχό των τζιχαντιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης