Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ με τον Carney (BoE) – Πίεση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου

Συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ με τον Carney (BoE) – Πίεση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου
«Ο κ. Mnuchin τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τον κυβερνήτη κ. Carney στα διεθνή χρηματοπιστωτικά ρυθμιστικά ζητήματα»
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας είχε αργά χθες 24 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα ο Steven Mnuchin, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, διατυπώνοντας του τους στόχους της κυβέρνησης Trump για το ρυθμιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικό τομέα.
Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά πρακτορεία, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε στον Mark Carney ότι η Ουάσινγκτον θα προωθήσει σε παγκόσμια κλίμακα τα σχέδιά της για αλλαγή του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου που ισχύει, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
«Ο κ. Mnuchin είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τον κυβερνήτη κ. Carney στα διεθνή χρηματοπιστωτικά ρυθμιστικά ζητήματα και σημείωσε ότι μια από τις βασικές αρχές της (αμερικανικής) διοίκησης για τη χρηματοπιστωτική ρύθμιση είναι να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις και συνεδριάσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α..
«Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, των υπόλοιπων άλλων G-20 και του Διοικητικού Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Board, επικεφαλής ο κ. Carney) για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την αντιμετώπιση των κινδύνων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την προώθηση των αποδοτικών παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και την προώθηση ίσων όρων σε παγκόσμιο επίπεδο», συμπληρώνεται.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Donald Trump έχει ήδη υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για την αναθεώρηση του συνόλου τραπεζικών νόμων «Dodd-Frank», το οποίο καθιερώθηκε το 2010 προς αποφυγήν μίας νέας κρίσης τύπου Lehman Brothers και περιέχει αυστηρούς κανόνες για τις τράπεζες όπως η διακράτηση μεγαλύτερων κεφαλαιακών αποθεμάτων, η μη ανάληψη επενδυτικού ρίσκου κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης