Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικό ρεκόρ στα 1.206 δολάρια για το Bitcoin – Έφτασε κοντά στην τιμή του χρυσού!

Ιστορικό ρεκόρ στα 1.206 δολάρια για το Bitcoin – Έφτασε κοντά στην τιμή του χρυσού!
Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πλέον η τιμή του ψηφιακού νομίσματος με του χρυσού μειώθηκε στο ελάχιστο
Ιστορικό ρεκόρ στα 1.206,27 δολάρια κατέγραψε νωρίτερα σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2017 το κρυπτονόμισμα Bitcoin, ξενερώνοντας για πρώτη φορά το όριο των 1.200!
Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πλέον η τιμή του ψηφιακού νομίσματος με του χρυσού μειώθηκε στο ελάχιστο, καθώς το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο κάτω από τα 1.620 δολάρια ανά ουγγιά, κινούμενο ανοδικά.
Αυτή τη στιγμή, περί τις 15:40, το Bitcoin βρίσκεται στ ο+0,43% και τα 1.183,39 δολάρια, ενώ ο χρυσός καταγράφει ελαφρά μεγαλύτερη αύξηση, στο +0,68% και τα 1.259,95 δολάρια ανά ουγγιά.
Νόμισμα και μέταλλο αποτελούν «καταφύγια» για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσης, το παράδοξο ωστόσο είναι ότι αυτήν την περίοδο οι αγορές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη κινούνται ανοδικά…
Ίσως κάποιοι «βλέπουν» αναταραχή στο άμεσο μέλλον…







Στην Αυστρία η πρώτη τράπεζα αποκλειστικά για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin!

Στη Βιέννη θα εγκατασταθεί η πρώτη τράπεζα που θα ανταλλάσει αποκλειστικά ευρώ με Bitcoin και αντίστροφα, με την ονομασία «Bitcoin Bank».
Στην ίδια τοποθεσία, οι πελάτες – επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και για το κρυπτο-νόμισμα, μέσω του καταστήματος.
Η Bitcoin Bank ανήκει στο Bit Trust, ένα γερμανικό start-up.
Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια το πρώτο ATM για bitcoin στήθηκε επίσης στην Αυστρία, ενώ πλέον η Βιέννη έχει περισσότερες από 20 μηχανές ανάληψης για Bitcoin.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Φεβρουάριου 2017, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σύστησε εκ νέου στις πλατφόρμες του ψηφιακού νομίσματος να συμμορφωθούν με τους τρέχοντες κανόνες για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».
Σε διαφορετική περίπτωση, οι εννέα πλατφόρμες διαπραγμάτευσης που υπάρχουν στην ασιατική χώρα θα κλείσουν, καθιστά σαφές η Peoples’ Bank of China.
Οι κινεζικές Αρχές έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει ένα «κυνηγητό» προς τους διαπραγματευτές του ψηφιακού νομίσματος, προκαλώντας «βουτιά» στην τιμή του.
Όπως τονίζουν, η ανωνυμία που προσφέρει η αγοραπωλησία του Bitcoin, δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να ξεπλένουν χρήμα ή να το μετακινούν εκτός των συνόρων, «κάτω από τη μύτη» της PBOC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης