Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό αυστηρούς όρους η μετεγκατάσταση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

Υπό αυστηρούς όρους η μετεγκατάσταση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη
Ο φόβος που τραβάει μακριά τις τράπεζες από το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου, είναι η απώλεια της ελεύθερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ε.Ε
Παρίσι, Φρανκφούρτη, Δουβλίνο, Μαδρίτη, Λουξεμβούργο, Βερολίνο και Παρίσι είναι μερικοί από τους «μνηστήρες» για τη μετεγκατάσταση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα αφήσουν το Λονδίνο μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο φόβος που τραβάει μακριά τις τράπεζες από το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου, είναι η απώλεια της ελεύθερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ε.Ε.
Οι πόλεις που κερδίζουν έδαφος είναι η Φρανκφούρτη, η νυν έδρα της Ε.Κ.Τ., και το Παρίσι.
Ωστόσο, η μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων στη γερμανική πόλη, ίσως δεν είναι τόσο εύκολη.
«Δε θα ανεχτούμε “άδεια” κτίρια και παρατήματα – “ταχυδρομεία” στη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι κύριες δραστηριότητες βρίσκονται στο Λονδίνο», διαμήνυσε το εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Andreas Dombret.
Οι παραπάνω δηλώσεις ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις αντίστοιχες Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίοι απαιτούν εξασφαλίσεις για τις θέσεις εργασίας κλπ από τις εταιρείες που θα αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης