Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάνια και σκληρή επίθεση της Βόρειας Κορέας στην Κίνα - Την καταγγέλλει για «εχθρικές κινήσεις»

tags :
Σπάνια και σκληρή επίθεση της Βόρειας Κορέας στην Κίνα - Την καταγγέλλει για «εχθρικές κινήσεις»
Κατήγγειλε την απόφαση του Πεκίνου να απαγορεύσει τις εισαγωγές άνθρακα από το απομονωμένο αυτό κράτος ως «απάνθρωπη» και διακήρυξε πως θα συνεχίσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
Ασυνήθιστα σκληρή κριτική στην Κίνα άσκησε η στενή σύμμαχός της Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγιάνγκ  σε ιδιαίτερα εχθρικούς τόνους κατήγγειλε την απόφαση του Πεκίνου να απαγορεύσει τις εισαγωγές άνθρακα από το απομονωμένο αυτό κράτος ως «απάνθρωπη» και διακήρυξε πως θα συνεχίσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Μάλιστα σύμφωνα με το βορειοκορεατικό καθεστώς, η απόφαση αυτή της Κίνας ισοδυναμεί με εχθρική κίνηση για την ανατροπή του «κοινωνικού συστήματος» στη χώρα αυτή.
«Αυτή το κράτος, που από μόνο του είναι μια μεγάλη δύναμη, χορεύει στους ρυθμούς των ΗΠΑ και οι αποφάσεις της έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με στόχο να ελεγχθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας μας», όπως ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Συνήθως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων διατηρεί  πολεμοχαρείς τόνους για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της και εγκωμιαστικά σχόλια για  την Κίνα, που είναι κύρια πηγή της χώρας για τις εισαγωγές τροφίμων και των καυσίμων.
Εξαίρεση αποτέλεσε  ένα σχόλιο του KCNA, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ένα νέο γύρο κυρώσεων τον  Μάρτιο 2016, λέγοντας ότι μια «συγκεκριμένη δύναμη έχει εγκαταλείψει μία πολύτιμη φιλία που χτίστηκε με αίμα».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης