Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής ο νέος επικεφαλής της Exxon - Προτείνει φόρο στον άνθρακα

Υπέρ  της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής ο νέος επικεφαλής της Exxon - Προτείνει φόρο στον άνθρακα
Τα σχόλια του Darren Woods αντικατοπτρίζουν τις θέσεις, που υποστηρίζει η εταιρείας εδώ και τουλάχιστον έντεκα χρόνια
Στο πρώτο του κείμενο, στο προσωπικό του blog, μετά τη διαδοχή του Rex Tillerson, ο νέος επικεφαλής της Exxon Mobil, Darren Woods, αναφερόμενος στη κλιματική αλλαγή, επισήμανε ότι ένας φόρος στον άνθρακα θα αποθάρρυνε τη χρήση ρυπογόνων καυσίμων.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon, υποστήριξε ότι η επιβολή ενός φόρου στον άνθρακα, ουδέτερου ως προς τα έσοδα, θα οδηγούσε στην υιοθέτηση πρακτικών με μεγαλύτερη ενεργειακή επάρκεια και επίσης θα ωθούσε τις εταιρείες στη χρήση παραγώγων με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Τα σχόλια αυτά, τα πρώτα από τότε που ο κος Woods ανέλαβε τα ηνία του ενεργειακού κολοσσού, αντικατοπτρίζουν τις θέσεις, που υποστηρίζει η εταιρείας εδώ και τουλάχιστον έντεκα χρόνια, από τότε που στο τιμόνι της ανήλθε ο Rex Tillerson.
Ο κος Woods, με σπουδές ως ηλεκτρικός μηχανικός, υποστηρίζει ότι η χρήση καυσίμων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, όπως το φυσικό αέριο και τα βιοκαύσιμα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο να επιτύχουν οι ΗΠΑ τα κριτήρια της συνθήκης του Παρισιού για το κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης