Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: «Χτύπημα» για την αμερικανική οικονομία οι απελάσεις που σχεδιάζει ο Trump

CNBC: «Χτύπημα» για την αμερικανική οικονομία οι απελάσεις που σχεδιάζει ο Trump
Σε Καλιφόρνια, Νεβάδα και Τέξας το 10% των εργαζομένων δεν είναι Αμερικάνοι! 
Το 5,1% του συνολικού εργατικού δυναμικού των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελείται από μη Αμερικανούς εργαζομένους, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το CNBC, επικαλούμενο τα στοιχεία του Pew Research Center.
Το 3% εξ' αυτών είναι παράτυποι.
Η αναφορά έρχεται με αφορμή τις εξαγγελίες του Donald Trump για μαζική απέλαση παράτυπων μεταναστών από τις Η.Π.Α., στο πλαίσιο μίας σειράς αντι-μεταναστευτικών διαταγμάτων που έχει υπογράψει από τις 20 Ιανουαρίου 2017 που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Ωστόσο, σε Καλιφόρνια, Νεβάδα και Τέξας το 10% των εργαζομένων δεν είναι Αμερικάνοι!
Όπως εκτιμά το CNBC, ο αντίκτυπος θα είναι έντονος σε πολιτείες που βασίζονται στον βιομηχανικό κλάδο, όπως το Νιου Τζέρσεϊ, Γιούτα, Ιλλινόις, Μαίριλαντ, Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη και Νότια Καρολίνα.



Έρευνα: Μόνο το 19% των Αμερικανών επιθυμεί απέλαση των παράτυπων μεταναστών

Φαίνεται πως τελικά ο Donald Trump θα συναντήσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών το επόμενο διάστημα, αν συνεχίσει να εφαρμόζει την αντι-μεταναστευτική ατζέντα του...
Στον απόηχο των εκτελεστικών διαταγμάτων για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους αλλά και μαζικές απελάσεις σε παράνομους μετανάστες, η δημοσκόπηση της Public Religion Research στις 22 Φεβρουαρίου 2017 αποτυπώνει μία εντελώς αντίθετη τάση στην πλειοψηφία των Αμερικανών.
Εξηγώντας, το 62% των 42.000 πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί τη χορήγηση αμερικανικής υπηκοότητας στους μετανάστες που ζουν παράνομα στη χώρα, ενώ ένα επιπλέον 15% θέλει την παραμονή τους χωρίς την απαραίτητη χορήγηση της υπηκοότητας.
Μόλις το 19% μιλά για απέλαση όσων μεταναστών δεν έχουν αμερικανική υπηκοότητα.
Η έρευνα διαπιστώνει ότι πιο «εχθρικοί» στους παράτυπους μετανάστες ήταν οι Αμερικανοί άνω των 50 ετών και οι υποστηρικτές του κόμματός του Donald Trump, ενώ ενάντια των πολιτικών του Ρεπουμπλικάνου Πρόεδρου βρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των νεότερων και οι Δημοκρατικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης