Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανησυχία στη Μόσχα από τις «πυρηνικές» εξαγγελίες Trump, για μία νέα κούρσα εξοπλισμών

tags :
Reuters: Ανησυχία στη Μόσχα από τις «πυρηνικές» εξαγγελίες Trump, για μία νέα κούρσα εξοπλισμών
Οι ανησυχίες του Κρεμλίνου εντείνονται από τη διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, πως θα θέσει τα πυρηνικά όπλα στην κορυφή της εξοπλιστικής του ατζέντας
Φόβους ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα πυροδοτήσει μία νέα ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα, που θα θυμίζει την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου», εκφράζουν Ρώσοι πολιτικοί που πρόσκεινται στον Vladimir Putin.
Οι ανησυχίες του Κρεμλίνου εντείνονται από τη διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, πως θα θέσει τα πυρηνικά όπλα στην κορυφή της εξοπλιστικής του ατζέντας, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Trump σε συνέντευξή του στο Reuters είπε, πως οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στον τομέα των πυρηνικών και η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει, ενώ υπογράμμισε, πως μία συμφωνία Ουάσιγκτον - Μόσχας για τον έλεγχο τέτοιου είδους όπλων δεν είναι καλή ιδέα.
Επισήμως η Μόσχα δεν αντέδρασε στις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών.
«Το σύνθημα του Trump ''Κάντε την Αμερική μεγάλη και πάλι'', αν αυτό υποδηλώνει την πυρηνική υπεροχή, τότε θα επιστρέψει τον κόσμο στις χειρότερες στιγμές της κούρσας των εξοπλισμών στη δεκαετία του '50 και του '60», δήλωσε ο Konstantin Kosachev, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων στην άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.
«Αναμφισβήτητα η πιο ανησυχητική δήλωση του ήταν για το θέμα των σχέσεων με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Kosachev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης