Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στροφή της γερμανικής οικονομίας προς την Κίνα - Η απάντηση στον προστατευτισμό του Trump

tags :
Η στροφή της γερμανικής οικονομίας προς την Κίνα - Η απάντηση στον προστατευτισμό του Trump
Το εμπόριο με την Κίνα ξεπέρασε και αυτό με τις ΗΠΑ, που ήταν νούμερο 1 εμπορικός εταίρος της Γερμανίας το 2016
Η Γερμανία καθίσταται για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας επισκιάζοντας τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τον σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό της γερμανικής οικονομίας, που την έχει βοηθήσει στο παρελθόν να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις.
Επίσης θα μπορούσε να είναι ένας προάγγελος μίας οικονομικής στροφής των Γερμανών προς την Ασία, ειδικά την τρέχουσα περίοδο κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει προκρίνει μία προστατευτική οικονομική πολιτική, σύμφωνα με δημοσίευμα των Wall Street Journal.
Ο όγκος των συναλλαγών σε επίπεδο εξαγωγών και εισαγωγών με την Κίνα ανήλθαν σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016, βάζοντας έτσι τον ασιατικό γίγαντα στη θέση του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Γερμανίας.
Το εμπόριο με την Κίνα ξεπέρασε και αυτό με τις ΗΠΑ, που ήταν νούμερο 1 εμπορικός εταίρος της Γερμανίας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα 24/2/2017.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Γερμανία είναι ένα επιτυχημένο εξαγωγικό κράτος που διεξάγει στενές εμπορικές σχέσεις με πολλές χώρες» αναφέρει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών.
Το γεγονός ότι οι εμπορικές σχέσεις της Γερμανίας δεν κυριαρχούνται από μία στενή αντίληψη του γεωγραφικού χώρου την έχει βοηθήσει να ξεπεράσει οικονομικές κρίσεις στο παρελθόν.
Η συρρίκνωση του εμπορίου με τις γειτονικές της χώρες της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, για παράδειγμα, αντισταθμίστηκε από τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης