Διεθνή

Έρευνα για χειραγώγηση της μετοχής της Mediaset από τη Vivendi ανοίγουν οι ιταλικές Αρχές

Έρευνα για χειραγώγηση της μετοχής της Mediaset από τη Vivendi ανοίγουν οι ιταλικές Αρχές
Ο συνδετικός κρίκος των εταιρειών είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Vincent Bolloré, μέτοχος και στις δύο και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Vivendi
Στο στόχαστρο των ιταλικών Αρχών βρίσκεται πλέον ο γαλλικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών και ο διευθύνων σύμβουλός του, Arnaud de Puyfontaine, με τον Εισαγγελέα του Μιλάνου να ερευνά για τυχόν χειραγώγηση στη μετοχή του καναλιού Mediaset.
Ο συνδετικός κρίκος των εταιρειών είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Vincent Bolloré, μέτοχος και στις δύο και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Vivendi.
Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής και ο άνθρωπος που έχει το πλειοψηφικό πακέτο στην ιταλική Mediaset είναι ο Silvio Berlusconi, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας που βρίσκεται σε οξείας αντιπαράθεση με τον κ. Bolloré.
Οι Εισαγγελείς επικεντρώνονται σε δύο ανακοινώσεις που ώθησαν απότομα καθοδικά και μετά ανοδικά τη μετοχή της Mediaset, το β' 6μηνο του 2016.
Η πρώτη ήταν στις 26 Ιουλίου 2016, όταν η Mediaset αποκάλυψε ότι η Vivendi επιθυμούσε την εξαγορά της, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει από τα 3 ευρώ στα 2,20, μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη.
Ωστόσο, στις 12 Δεκεμβρίου 2016 ήρθε η δεύτερη ανακοίνωση, όταν αυτή τη φορά η Vivendi ανέφερε ότι αγόρασε το 3% της Mediaset, με απώτερο σκοπό να φτάσει στο 20%.
Η μετοχή αυξήθηκε τότε στα 4,60 ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες, με τον κ. Berlusconi να κατηγορεί τον κ. Bolloré για «επιθετική εξαγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης