Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ακυρώθηκαν οι διμερείς συνομιλίες ΗΠΑ - Β. Κορέας που θα γίνονταν στη Νέα Υόρκη

Reuters: Ακυρώθηκαν οι διμερείς συνομιλίες ΗΠΑ - Β. Κορέας που θα γίνονταν στη Νέα Υόρκη
Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στον απεσταλμένο του υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορέας Choe Son Hui και πρώην Αμερικάνων αξιωματούχων
Τα σχέδια για την πρώτη επαφή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ από τη μέρα που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο Donald Trump ακυρώθηκαν, καθώς το αμερικάνικο υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας στον κορυφαίο απεσταλμένο της Πιονγκ Γιανγκ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σαββατιάτικο (25/2) δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στον απεσταλμένο του υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορέας Choe Son Hui και πρώην Αμερικάνων αξιωματούχων είχαν προγραμματιστεί στη 1 και 2 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, αλλά αναβλήθηκαν, καθώς δεν χορηγήθηκε βίζα στον Choe.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην απόφαση να αρνηθεί τη βίζα, αλλά η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα στις 12 Φεβρουαρίου και ο φόνος του ετεροθαλή αδερφού του Kim Jong - un μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Κim Jong Νam δολοφονήθηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες.
Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε ότι είχαν προγραμματιστεί διμερείς συνομιλίες.
"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες στην Ουάσινγκτον" ήταν το σχόλιό του.
Αξιωματούχος από το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δεν ήθελε να σχολιάσει από την πλευρά του την ακύρωση των συνομιλιών, αφού δεν αφορούσαν τη χώρα του.
Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα ήταν η πρώτη κατά την οποία ένας αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας θα επισκεπτόταν τις ΗΠΑ από το 2011.
O Choe, γενικός διευθυντής για τις αμερικάνικες υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, συνάντησε αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016 στη Γενεύη για ανεπίσημες συνομιλίες.
Ο Trump δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη 23/2 ότι ανησυχεί για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, διότι είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Kim Jong un στο μέλλον, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και όχι σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης