Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Κλιμακώνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Trump με μερίδα των ΜΜΕ

Skynews: Κλιμακώνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Trump με μερίδα των ΜΜΕ
Αποκλείστηκαν από briefing New York Times και CNN - Αντιδράσεις των δημοσιογράφων
Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε αρκετά media από ένα briefing, προκαλώντας κατηγορίες σε βάρος του Donald Τrumpν ότι το κάνει σαν αντίποινα για ρεπορτάζ που δεν του άρεσαν, γράφει το Skynews.
Ανάμεσα στους οργανισμούς που δεν έγιναν δεκτοί στο briefing ήταν το CNN, οι New York Times, το Politico, oι Los Angeles Times και το BuzFeed.
Τα ΜΜΕ που έγιναν δεκτά ήταν το Fox, το NBC και συντηρητικά ΜΜΕ, όπως οι Washington Times.
Το CNN πέρασε στην αντεπίθεση μετά τον αποκλεισμό του, κάνοντας λόγο "για μία απαράδεκτη εξέλιξη από την κυβέρνηση Trump".
"Φαίνεται ότι αυτός είναι ο τρόπος που εκδικείται όταν δεν του αρέσει το ρεπορτάζ, που θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από αυτό" ανέφερε χαρακτηριστικά το CNN.
Το Skynews μετέδωσε από το Μέριλαντ, όπου μίλησε ο Trump ότι τόσο το CNN, όσο και οι New York Times επέκριναν αρκετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αμφισβήτησαν τις πολιτικές του.
"Φαίνεται ότι έχει κλιμακωθεί η διαμάχη με τα media" ήταν το συμπέρασμα που έβγαλε ο ανταποκριτής του Skynews.
Ο εκτελεστικός διευθυντής των New York Times Dean Baquet υποστήριξε ότι "είναι κάτι πρωτοφανές, αφού καμία κυβέρνηση των ΗΠΑ από κανένα κόμμα δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν".
"Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό των New York Times και άλλων μέσων, γιατί το δικαίωμά τους στην πρόσβαση σε μία διαφανή αμερικάνικη κυβέρνηση είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από την Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.
Αλλά ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε της κίνησης, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι, που μπορούν να δώσουν τις ειδήσεις στους υπόλοιπους.
Κατά τη διάρκεια του briefing, o υπεύθυνος Τύπου Sean Spicer υποστήριξε ότι "θα κάνουμε το briefing πιο προσβάσιμο κι από ό,τι ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση".
Δεν είναι ασυνήθιστο για κυβερνήσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να επιλέγουν συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τo briefing.
Νωρίτερα, ο Trump έκανε νέα επίθεση εναντίον των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας αρκετούς δημοσιογράφους εχθρούς των πολιτών.
"Είναι εχθροί των πολιτών γιατί δεν έχουν πηγές" ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης