Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο κόμμα για την κεντροαριστερά στην Ιταλία – Ιδρύθηκε σήμερα 25/2 το Κίνημα Δημοκρατικών και Προοδευτικών

Νέο κόμμα για την κεντροαριστερά στην Ιταλία – Ιδρύθηκε σήμερα 25/2 το Κίνημα Δημοκρατικών και Προοδευτικών
Οι κύριοι εκπρόσωποι του MDP είναι ο Roberto Speranza, ο Enrico Rossi, ενώ το κόμμα έχει την υποστήριξη και των Pier Luigi Bersani και Massimo D'Alema
Την ίδρυση του Κινήματος Δημοκράτες και Προοδευτικοί (Movement of Democrats and Progressives, MDP) ανακοίνωσαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2017 στη Ρώμη στελέχη της ιταλικής αριστεράς που εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τα κόμματά τους.
Το κίνημα γεννήθηκε από την πρόσφατη διάσπαση της αριστεράς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος (Democratic Party, DP) του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi και την αποχώρηση μέρους των βουλευτών της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana).
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό κίνημα που θα είναι επίσης η αρχή της ανανέωσης της κεντροαριστεράς, διότι δεν θα απαρνηθούμε το σχέδιο μία μεγάλης ενωτικής δύναμης της κεντροαριστεράς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μανιφέστο του MDP.
Οι κύριοι εκπρόσωποι του MDP είναι ο Roberto Speranza, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του DP, ο Enrico Rossi, πρόεδρος της περιοχής της Τοσκάνης, ενώ το κόμμα έχει την υποστήριξη και του πρώην ηγέτη του DP, Pier Luigi Bersani και του πρώην πρωθυπουργού Massimo D'Alema.
Το νέο κόμμα θα υποστηρίξει την κυβέρνηση του Paolo Gentiloni, επιμένοντας ότι ο αντικαταστάτης του κ. Renzi πρέπει να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, τον Φεβρουάριο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης