Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πορεία στη Μόσχα στη μνήμη ηγέτη της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015

Reuters: Πορεία στη Μόσχα στη μνήμη ηγέτη της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015
Για τη δολοφονία του κατηγορήθηκαν Τσετσένοι, αλλά οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι η αλήθεια δεν αποκαλύφθηκε
Χιλιάδες Ρώσοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Μόσχας την Κυριακή 26/2 για να τιμήσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Boris Nemtsov δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του κοντά στο Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης περαιτέρω έρευνες για τον θάνατό του, καθώς ο 55χρονος Nemtsov και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Vladimir Putin.
Δολοφονήθηκε σε μία γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο στις 27 Φεβρουραίου 2015, ενώ πήγαινε σπίτι με τη σύντροφό του, μετά το δείπνο τους σε ένα εστιατόριο.
Οι ανακριτές κατηγόρησαν Τσετσένους για τον φόνο, αλλά οι δικηγόροι της κόρης του είπαν ότι η έρευνα απέτυχε να αποκαλύψει ποιος ήταν πίσω από τη δολοφονία.
"Μαζευτήκαμε εδώ για να ζητήσουμε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Nemtsov, όχι μόνο οι εκτελεστές, αλλά και αυτοί που τους έδωσαν την εντολή" ανέφερε ο Ilya Rashin, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και διοργανωτής της πορείας, στο Reuters.
"Μαζευτήκαμε επίσης για να ζητήσουμε πολιτικές μεταρρυθμίσεις και να αφεθούν ελεύθεροι οι πολιτικοί κρατούμενοι".
Η πορεία συνέπεσε με την απελευθέρωση του ακτιβιστή Ildar Dadin από μία φυλακή στη Σιβηρία την Κυριακή 26/2.
Ήταν ο πρώτος που φυλακίστηκε σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που θεωρεί εγκληματικές ενέργειες κάποιες μορφές διαμαρτυρίας χωρίς βία.
Οι αρχές έκλεισαν αρκετούς δρόμους στο κέντρο της Μόσχας, εξαιτίας της πορείας, ενώ έβαλαν μεταλλικούς φράχτες για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ήταν 5.000, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές 15.000.
Σε ένα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει ότι "ο Boris Nemtsov ήταν ένας ήρωας".
Κάποιοι άλλοι κρατούσαν φωτογραφίες του και φώναζαν "Ρωσία χωρίς Πούτιν", "η Ρωσία θα ελευθερωθεί" και "κάτω τα χέρια από την Ουκρανία".
Λίγο πριν δολοφονηθεί ο Nemtsov εξέταζε τον στρατιωτικό ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης