Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ) για ΠΓΔΜ: Όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους

Stoltenberg (ΝΑΤΟ) για ΠΓΔΜ: Όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους
Τι δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ J.  Stoltenberg
Έκκληση σε όλα τα κόμματα της ΠΓΔΜ να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών , απηύθυνε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ J.  Stoltenberg, καλώντας τα να  συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την ανοικοδόμηση μιας βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.
Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο J.  Stoltenberg, «στη Σύνοδο της Βαρσοβίας τον Ιούλιο του 2016, το ΝΑΤΟ προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την ανοικοδόμηση μίας βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.
Οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έγιναν αντιληπτές από τους διεθνείς παρατηρητές ως ένα απαραίτητο βήμα προς την επίλυση της κρίσης.
Κρίθηκαν ως σωστά οργανωμένες και προχώρησαν χωρίς σοβαρά περιστατικά.
Μετά την πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προέδρου, έχουν συγκεντρωθεί πλέον αρκετές υπογραφές βουλευτών.
Αναμένω από τις αρχές των Σκοπίων να εκπληρώσουν το επόμενο βήμα στη δημοκρατική διαδικασία.
Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους, και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών».
Σημείωσε δε, πως «το NATO παραμένει πιστό στη δέσμευσή του απέναντι στη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου το 2008 και τις σχετικές διακηρύξεις σε επόμενες συνόδους του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης