Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Σχεδόν δέκα επιθέσεις τη μέρα κατά μεταναστών στη Γερμανία το 2016

BBC: Σχεδόν δέκα επιθέσεις τη μέρα κατά μεταναστών στη Γερμανία το 2016
Συνολικά, 560 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και 43 παιδιά
Σχεδόν δέκα επιθέσεις γίνονταν κάθε μέρα εναντίον μεταναστών στη Γερμανία το 2016, μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Συνολικά, 560 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και 43 παιδιά.
Η απόφαση της Angela Merkel να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες δημιούργησε πόλωση στη χώρα και αύξησε τα εγκλήματα μίσους.
Η Γερμανία παλεύει με ένα βουνό αιτήσεων ασύλου και εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια μετά από ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.
Αλλά ο αριθμός των αιτούντων ασύλου που έφτασαν στη Γερμανία το 2016 ήταν 280 χιλιάδες, δηλαδή, υπήρχε μία μείωση 600 χιλιάδων σε σχέση με το 2015.
Ο λόγος ήταν το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου και η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.
Το θέμα αναμένεται να επηρεάσει και το αποτέλεσμα των γερμανικών βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή 26/2 μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση.
Δεν υπάρχουν συγκρίσεις με προηγούμενα χρόνια, καθώς οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών άρχισαν να καταμετρώνται από το 2016.
Συνοπτικά, τον Δεκέμβριο του 2015 τραυματίστηκαν 12 άτομα από φωτιά στη Βαυαρία, τον Ιανουάριο του 2016 εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα σε ξενοδοχείο με 170 μετανάστες, αλλά δεν εξερράγη, τον Φεβρουάριο του 2016 σε άλλη φωτιά έγινε καταγγελία ότι άτομα εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να τη σβήσουν, τον Σεπτέμβριο του 2016 έγιναν συγκρούσεις κατοίκων με μετανάστες και τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση στέλεχος του ακροδεξιού NPD επειδή έβαλε φωτιά σε γυμναστήριο που φιλοξενούσε μετανάστες τον Αύγουστο του 2015.
Το υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε τη βία, λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
Η βουλευτής Ulla Jelpke από το αριστερό κόμμα Die Lienke είπε ότι η κυβέρνηση εστίασε στην ασφάλεια των πολιτών από την απειλή των μεταναστών, αλλά η πραγματική απειλή ήταν η ακροδεξιά.
"Πρέπει να πεθάνουν άνθρωποι για να θεωρηθεί η βία της ακροδεξιάς πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας και να μπει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας;" αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι "οι ναζί απειλούν τους πρόσφυγες και κατ' επέκταση και τη δημοκρατία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης