Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν παραιτούνται οι υπάλληλοι της Deutsche Bank παρά τις περικοπές των μπόνους

Reuters: Δεν παραιτούνται οι υπάλληλοι της Deutsche Bank παρά τις περικοπές των μπόνους
Η γερμανική τράπεζα είχε 1,9 εκατ. ευρώ ζημίες το τελευταίο τρίμηνο του 2016 από τα πολλά πρόστιμα για παραπλάνηση πελατών
Το κόψιμο των μπόνους στην Deutsche Bank που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε μαζική αποχώρηση υπαλλήλων, μεταδίδει το Reuters, βασιζόμενο σε δήλωση μέλους του ΔΣ σε γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα.
"Η διακύμανση είναι φυσιολογική και εντός των συνηθισμένων ορίων και ήταν ακόμα πιο χαμηλά τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2016" ανέφερε συγκεκριμένα ο Karl von Rohr στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung όταν ρωτήθηκε αν η τράπεζα έχασε προσωπικό.
Οι περικοπές σημαίνουν ότι τα μπόνους της τράπεζας θα μειωθούν κατά 80% και θα επηρεαστεί το 1/4 των 100.000 υπαλλήλων της Deutsche Bank.
H αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε την Παρασκευή 24/2 αλλαγές στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών με ταβάνι στις αποδοχές τους, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα για τα μπόνους που έδινε, ενώ είχε ζημίες μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
Η Deutsche Bank είχε καθαρές ζημίες 1,9 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2016, καθώς το κόστος για την παραπλάνηση πελατών που είχε κάνει στο παρελθόν, την επιβάρυνε σημαντικά.
Κι ενώ η Deutsche Bank κατάφερε να γλιτώσει από μερικούς πονοκεφάλους  και συγκεκριμένα από 4,7 δισ. ευρώ επί συνόλου 7,6 δισ. ευρώ για διακανονισμούς από πρόστιμα που της επιβλήθηκαν για πώληση τοξικών δανείων και εικονικές συναλλαγές με τη Ρωσία, ακόμα δεν έχει απεμπλακεί τελείως από τον νομικό αυτό λαβύρινθο.
Περίπου 20 μεγάλες υποθέσεις αντιστοιχούν στο 90% των νομικών διατάξεων της τράπεζας και όπως λέει ο von Rohr, οι μισές έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης