Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος κατηγόρησε τη γαλλική κυβέρνηση ο Fillon

Le Monde: Για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος κατηγόρησε τη γαλλική κυβέρνηση ο Fillon
Αφορμή στάθηκαν διαδηλώσεις κατά της Le Pen και του ίδιου σε μετακινήσεις τους κατά την προεκλογική εκστρατεία
Ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Francois Fillon κατηγόρησε την Κυριακή 26/2 την κυβέρνηση ότι "αφήνει να αναπτυχθεί στη χώρα ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο", γράφει η Le Monde.
"Ως πρώην πρωθυπουργός και εκλεγμένος από το έθνος, κατηγορώ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν διασφαλίζουν τις συνθήκες που απαιτεί η δημοκρατία.
Φέρουν μεγάλη ευθύνη που αφήνουν να αναπτυχθεί στη χώρα ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, που μπορεί να οδηγήσει στα άκρα".
Τάδε έφη Fillon σε μία επικοινωνία του.
O υποψήφιος της δεξιάς παράταξης αναφέρθηκε σε ένα μήτινγκ στην Τουλόν, που διαταράχθηκε από μία διαδήλωση, αυτή του Emmanuel Macron στα μέσα Φεβρουαρίου.
Και αυτό το Σαββατοκύριακο (25-26/2) "η πόλη της Ναντ γέμισε από διαδηλωτές της ακροαριστεράς που δεν ήθελαν στην πόλη την Marine Le Pen και το λεωφορείο των ακτιβιστών της δέχτηκε επίθεση στον αυτοκινητόδρομο από διαδηλωτές με φοβερή βία".
Κατά τα άλλα, όλες τις μέρες διαδηλωτές της αριστεράς έρχονται να διαταράξουν τις μετακινήσεις μου, παραπονέθηκε ο Fillon.
"Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της" ανέφερε, εξάλλου, ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης μετά το άνοιγμα της δικαστικής έρευνας την Παρασκευή 24/2 για το ενδεχόμενο πλασματικών θέσεων εργασίας για τα μέλη της οικογένειάς του.
"Τίποτα δεν δικαιολογεί μία παύση των ερευνών, επειδή είναι προεκλογική περίοδος" υποστήριξε από την πλευρά του ο Jean Jacques Urvoas, για να απαντήσει ο Fillon ότι "θα πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει τις συνθήκες για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των εκλογών και να σεβαστούμε όλοι το κράτος δικαίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης