Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Νίκη Schulz με 44% έναντι 38% για τη Merkel εάν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό

tags :
Spiegel: Νίκη Schulz με 44% έναντι 38% για τη Merkel εάν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό
Μεγάλη στήριξη θα είχε ο Schulz από τους ψηφοφόρους του κόμματος Η Aριστερά (Die Linke), δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%
Νίκη του Martin Schulz έναντι της Angela Merkel  καταγράφει διαδικτυακή δημοσκόπηση του Spiegel, σε περίπτωση που ο καγκελάριος της Γερμανίας εκλεγόταν απευθείας από τον λαό.
Ειδικότερα, στο ερώτημα του εταιρείας online δημοσκοπήσεων Civey, η οποία διεξήχθη μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, ποιον από τους δύο θα προτιμούσαν σε περίπτωση που ο καγκελάριος εξελέγετο απευθείας από τον λαό, το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Martin Schulz και το 38% την Angela Merkel.
Το 19% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.
Μεγάλη στήριξη θα είχε ο Schulz από τους ψηφοφόρους του κόμματος Η Aριστερά (Die Linke), δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%, και από τους ψηφοφόφους των Πρασίνων (Die Gruenen), με μικρότερο όμως ποσοστό (63%).
Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου Κόμματος Γερμανίας (FDP) θα προτιμούσαν την καγκελάριο Merkel σε ποσοστό 53,2%, αλλά μόνο το 19,1% των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα την προτιμούσε και ακόμα λιγότεροι τον Martin Schulz (17,6%).

www.bankingnerws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης