Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ζήτημα της Κριμαίας

Poroshenko (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ζήτημα της Κριμαίας
Κατά την 3η επέτειο από τη ρωσική προσάρτηση της χερσονήσου, ο ουκρανός πρόεδρος επέκρινε για ακόμα μία φορά την κατοχή του ουκρανικού εδάφους
Στο γεγονός ότι η Ουρκανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους πολίτες της Κριμαίας αναφέρθηκε χθες Κυριακή (26/2) ο πρόεδρος της χώρας, Petro Poroshenko, με αφορμή την 3η επέτειο από την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, "η Ρωσία κατέφυγε σε ανοιχτή επιθετικότητα και κατέλαβε την χερσόνησο, υποδουλώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους", τονίζοντας παράλληλα ότι "δε θα αφήσουμε τους πολίτες μας στην Κριμαία χωρίς στήριξη από την προσωρινή ρωσική κατοχή.
"Όλος ο πολιτισμένος κόσμος γνωρίζει ότι η Κριμαία είναι ουκρανική, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε", επεσήμανε ο Poroshenko, προσθέτοντας ότι και τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως μία κατοχική δύναμη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κριμαία.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από τρία χρόνια, το περιφερειακό κοινοβούλιο της Κριμαίας καταλήφθηκε από ενόπλους, γεγονός που οδήγησε αργότερα στη μονομερή προσάρτηση της χερσονήσου από τη Μόσχα.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών διακήρηξε μέσω ψηφοφορίας την ρωσική προσάρτηση παράνομη, ενώ διάφορες χώρες επίσης δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης