Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukoil: Το πετρέλαιο θα σταθεροποιηθεί στα 55 με 65 δολ. ανά βαρέλι το 2017

Lukoil: Το πετρέλαιο θα σταθεροποιηθεί στα 55 με 65 δολ. ανά βαρέλι το 2017
Σύμφωνα με τον πετρελαϊκό κολοσσό, οι περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν επιφέρει μία περίδο σταθερότητας στην αγορά
Στο γεγονός ότι το πετρέλαιο θα σταθεροποιηθεί γύρω από τα 55 με 65 δολ. ανά βαρέλι εντός του έτους, αναφέρθηκε σήμερα η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil, μέσω του επικεφαλής της στη Μέση Ανατολή, Gati Al-Jebouri, ο οποίος αναφέρθει σαν βασικό λόγο τις περικοπές του ΟΠΕΚ.
Μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο Al-Jebouri, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία δεν έχει χρειαστεί να μειώση την παραγωγή της στα πεδία του Ιράκ, λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι χώρες του ΟΠΕΚ, με την εταιρεία να εξάγει περί τα 400.000 βαρέλια ημερησίως.
"Έχουμε ένα ταβάνι στις τιμές, λόγω της αύξησης στην παραγωγή σχιστολιθικού, ωστόσο έχουμε και ένα κατώτατο όριο λόγω της προθυμίας του ΟΠΕΚ να διατηρήσει τις τιμές σε ένα λογικό επίπεδο", επεσήμανε το στέλεχος της Lukoil, προσθέτοντας ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν επιφέρει μία περίοδο σταθερότητας στην αγορά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω στα πεδία της Μέσης Ανατολής, καθώς το Ιράν ανοίγεται όλο και περισσότερο στους διεθνείς εταίρους, με τις πετρελαιοπηγές Αμπ Τεϊμούρ και Μανσούρι στα δυτικά της χώρας να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή έχει ενισχύσει μέχρι στιγμής τις τιμές του πετρελαίου κατά +20%, με το Brent να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 56,95 δολ. ανά βαρέλι, και το αργό στα 54,46 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης