Τελευταία Νέα
Διεθνή

Immelt (επικεφαλής General Electric): Δεν ζούμε το τέλος της παγκοσμιοποίησης, ζούμε το τέλος των παγκόσμιων ελίτ

Immelt (επικεφαλής General Electric): Δεν ζούμε το τέλος της παγκοσμιοποίησης, ζούμε το τέλος των παγκόσμιων ελίτ
Παρά τις αντιξοότητες ο Immelt εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του αμερικανικού κολοσσού το 2017, αν και το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μειώθηκε το 2016
«Δεν είναι το τέλος της παγκοσμιοποίησης, είναι το τέλος των παγκόσμιων ελίτ» τονίζει ο επικεφαλής της General Electric Jeff Immelt στην ετήσια επιστολή του προς τους επενδυτές.
O Immelt αναφέρεται στην προσαρμοστικότητα του ομίλου σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και στις επενδύσεις σε αεριωθούμενα και ανεμογεννήτριες ισχύος ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο αυξανόμενο πολιτικό ρεύμα κατά του ελεύθερου εμπορίου.
«Σε αυτή την περίοδο της εθνικοποίησης, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της General Electric θα αυξηθεί.
Δεν χρειαζόμαστε εμπορικές συμφωνίες, γιατί διαθέτουμε μία ανώτερη παγκόσμια παρουσία, » αναφέρει στην επιστολή του και προσθέτει:
«Βλέπουμε πολλούς να εγκαταλείπουν την παγκοσμιοποίηση. Αυτό σημαίνει περισσότερα κέρδη για εμάς».
«Είμαστε μάρτυρες του τέλους της παγκοσμιοποίησης;» διερωτάται και δίνει ο ίδιος την απάντηση:
«Όχι, απλώς βλέπουμε το τέλος των παγκόσμιων ελίτ, αυτών που βλέπουν τον κόσμο μόνο μέσα από τα οικονομικά κέντρα και το διαδίκτυο.
Παρά τις αντιξοότητες ο Immelt εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του αμερικανικού κολοσσού το 2017, αν και το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μειώθηκε το 2016.
Σήμερα η General Electric έχει 184 εργοστάσια και 104.000 εργαζόμενους, αριθμοί μειωμένοι σε σύγκριση με τις 206 παραγωγικές μονάδες και 125.000 άτομα προσωπικό στα τέλη του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης