Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 54 δισ.δολάρια περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ

tags :
Ιστορική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 54 δισ.δολάρια περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ
Σε συνάντηση, που είχε σήμερα 27/2/2017 με τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών τόνισε, πως ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ θα προβλέπει αυξημένες δαπάνες για τη «δημόσια και εθνική ασφάλεια» και θα περιλαμβάνει «ιστορική αύξηση των αμυντικών δαπανών για την ανοικοδόμηση του στρατού»
Αυξημένες κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, ποσό που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο. 
Τα χρήματα, που θα κατευθυνθούν στις στρατιωτικές δαπάνες αναμένεται να προέλθουν από περικοπές σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ θα γίνουν γνωστές τον Μάρτιο, αλλά ο Trump αναμένεται να δώσει κάποια στοιχεία στην αυριανή ομιλία του 28/2/2017 στο Κογκρέσο.
Σε συνάντηση, που είχε σήμερα 27/2/2017 με τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών τόνισε, πως ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ θα προβλέπει αυξημένες δαπάνες για τη «δημόσια και εθνική ασφάλεια» και θα περιλαμβάνει «ιστορική αύξηση των αμυντικών δαπανών για την ανοικοδόμηση του στρατού». Σήμερα οι στρατιωτικές δαπάνες ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Donald Trump προβλέπει ανάπτυξη 2,4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο.
Το 2016 ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει πως ο «εθνικός στόχος» θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη να φθάσει έναν ρυθμό 4% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης