Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 200.000 Πολωνοί επαναπατρίζονται μετά το Brexit - Υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό

tags :
Περίπου 200.000 Πολωνοί επαναπατρίζονται μετά το Brexit - Υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό
Η πολωνική κυβέρνηση βλέπει τη «φωτεινή πλευρά» του Brexit, καθώς πολλοί από τους δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς που θα επιστρέψουν είναι υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενοι
Περίπου 200.000 Πολωνοί πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Βαρσοβίας.
Η πολωνική κυβέρνηση βλέπει τη «φωτεινή πλευρά» του Brexit, καθώς πολλοί από τους δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς που θα επιστρέψουν είναι υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενοι, όπως γράφει το Bloomberg.
Με το ποσοστό ανεργίας στο 5,5% το τελευταίο τρίμηνο, το χαμηλότερο από το 1992, οι Πολωνοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αιτιάσεις ξένων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία για σφιχτή αγορά εργασίας και μη ειδικευμένο προσωπικό.
Το 2016 η πολωνική κυβέρνηση εκπόνησε ειδικά προγράμματα οικογενειακών παροχών, που αποσκοπούν στη δημογραφική ενίσχυση της χώρας των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς οι γεννήσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.
«Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης και της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, οι προοπτικές των έμπειρων εργαζομένων που επιστρέφουν στη χώρα μπορεί να είναι ευεργετική για την πολωνική οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Pawel Chorazy.
«Θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για να βοηθήσουμε τους Πολωνούς να δημιουργήσει δικές τους επιχειρήσεις με βάση την εμπειρία τους στη Βρετανία», σημείωσε ο Chorazy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης