Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική υποχώρηση για τα 10ετή γαλλικά ομόλογα - Αλλαγή στην ψυχολογία των επενδυτών

Σημαντική υποχώρηση για τα 10ετή γαλλικά ομόλογα - Αλλαγή στην ψυχολογία των επενδυτών
Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο μετά το Brexit τον Ιούνιο του 2016
Στο χαμηλότερα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2017 έπεσαν σήμερα 27/2/ οι αποδόσεις των δεκαετών γαλλικών ομολόγων, σηματοδοτώντας μία ταχεία αλλαγή στην ψυχολογία των επενδυτών ενόψει των προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου 2017.
Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έφθασε στο 0,89% ενώ νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2017 είχε ανέλθει στο 1,14%, λόγω του αυξημένου άγχους των επενδυτών για μία εκλογική νίκη της Marine Le Pen.
Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο μετά το Brexit τον Ιούνιο του 2016.
Η εξαγγελία της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου για έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ αλλά και οι κατηγορίες, που βαρύνουν τον κεντροδεξιό υποψήφιο Francois Fillion, είχαν θορυβήσει τις αγορές.
Θετικό αντίκτυπο στην πορεία των γαλλικών ομολόγων είχε η συμμαχία του ανεξάρτητου υποψηφίου Emmanouel Macron με τον κεντρώο Francois Bayrou.
Σε πρόσφατη ανάλυσή της η Citigroup ανέφερε, πως μέχρι τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου 2017 θα πρέπει να αναμένουμε ιδιαίτερα σημαντική μεταβλητότητα στην πορεία των ομολόγων και οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν έναν αυξημένο βαθμό ανοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης