Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη του χρυσού εν αναμονή της ομιλίας Trump στο Κογκρέσο - Στα 1.263,11 δολ. η τιμή spot

Νέα κέρδη του χρυσού εν αναμονή της ομιλίας Trump στο Κογκρέσο - Στα 1.263,11 δολ. η τιμή spot
Πέραν του Trump, την τρέχουσα περίοδο ο χρυσός επηρεάζεται από την πολιτική αβεβαιότητα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και από τις προσδοκίες των επενδυτών για επικείμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed
Νέα κέρδη κατέγραψε η τιμή του χρυσού σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, μετά την άνοδό της την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5 μηνών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην αυριανή ομιλία του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί στα σχέδιά του για μείωση φόρων, δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομής, εξωτερική πολιτική κ.α..
Η τιμή spot (άμεσης αγοράς) του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,52% σε 1.263,11 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά, με την προθεσμιακή τιμή του χρυσού να βελτιώνεται κατά 0,48% σε 1.264,40 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι αναμενόμενες αναφορές του Trump περί της οικονομικής του πολιτικής εκτιμάται ότι μπορούν να επηρεάσουν την τιμή του χρυσού, όπως στην περίπτωση ανακοίνωσης σημαντικά αυξημένων δημοσιονομικών δαπανών, οι οποίες θα προκαλούσαν αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών και τελικά άνοδο της ζήτησης - και των τιμών - του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου.
Στην ίδια κατεύθυνση της ενίσχυσης του χρυσού αναμένεται να οδηγήσουν οι αναφορές του Trump στην νέα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που προκαλούν αβεβαιότητα στις αγορές, άρα ωφελούν την τιμή του χρυσού.
Πέραν του Trump, την τρέχουσα περίοδο οι τιμές του χρυσού επηρεάζονται σημαντικά από την πολιτική αβεβαιότητα αναφορικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και από τις προσδοκίες των επενδυτών για επικείμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve.
Άνοδο 0,49% κατέγραψε και τιμή του αργύρου (ασήμι) για να βελτιωθεί σε 18,44 δολάρια ανά ουγγιά, με την τιμή της πλατίνας να καταγράφει ευμεγέθη ημερήσια κέρδη 1,92% στα 1.042,90 δολάρια και την τιμή του παλλαδίου να ενισχύεται ακόμα περισσότερο, κατά 2,48% σε 787,50 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης