Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για το πολιτικό του μέλλον παλεύει ο Dijsselbloem στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας 15/3

tags :
Για το πολιτικό του μέλλον παλεύει ο Dijsselbloem στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας 15/3
Μια ατομική κακή επίδοση του Dijsselbloem στις κάλπες της 15ης Μαρτίου 2017 πιθανότατα θα του στοιχίσει το χαρτοφυλάκιο και ταυτόχρονα την προεδρία στο Eurogroup
Σε 2 εβδομάδες - στις 15/3/2017 -  διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία και πέραν της κρισιμότητάς τους, αφού εγκαινιάζουν έναν κύκλο σημαντικών πολιτικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, είναι καθοριστικές και για τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της χώρας, Jeroen Dijsselbloem.
Το κόμμα του έρχεται σταθερά τρίτο στις δημοσκοπήσεις και με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές του 2012 ενώ μία ατομική κακή επίδοση του Dijsselbloem στις κάλπες της 15ης Μαρτίου 2017 πιθανότατα θα του στοιχίσει το χαρτοφυλάκιο και ταυτόχρονα την προεδρία στο Eurogroup.
Ο Dijsselbloem, του Εργατικού Κόμματος, είναι υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Mark Rutte από το 2012.
«Είμαι αισιόδοξος, είχαμε σκαμπανεβάσματα, θα πρέπει απλά να συνεχίσουμε τον αγώνα», λέει ο Dijsselbloem, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας των υποψηφίων του Εργατικού Κόμματος.
Σχεδόν όλα τα ολλανδικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Φιλελευθέρων και των Εργατικών έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ακροδεξιό Geert Wilders, του Κόμματος της Ελευθερίας ο οποίος προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις.
Πάντως η ατζέντα του Wilders έχει ήδη κερδίσει, αφού όλα τα κόμματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τάσσονται υπέρ ενός μεταναστευτικού ελέγχου.
Το Κόμμα της Ελευθερίας του Wilders αναμένεται να έλθει πρώτο και να καταλάβει τις 29 από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Δεύτεροι με 25 έδρες έρχονται οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Rutte και ακολουθούν οι Εργατικοί του Dijsselbloem με μόλις 12 έδρες από τις 38 που διαθέτουν σήμερα στην ολλανδική Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης