Τελευταία Νέα
Διεθνή

Major (πρώην πρωθυπουργός Βρετανίας): Λάθος ιστορικών διαστάσεων το Brexit

tags :
Major (πρώην πρωθυπουργός Βρετανίας): Λάθος ιστορικών διαστάσεων το Brexit
Ως «εξαιρετικά αφελή» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας την άποψη, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στο Λονδίνο ό,τι επιθυμεί μετά το Brexit.


Για «λάθος ιστορικών διαστάσεων» των ψηφοφόρων υπέρ του Brexit τον Ιούνιο του 2016 έκανε λόγο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας John Major.
Ο συντηρητικός πολιτικός εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός, όπως είπε, της εξωπραγματικής υπεραισιοδοξίας σχετικά με τις επικείμενες συνομιλίες με την ΕΕ για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για την πορεία της χώρας μετά το Brexit.
Εξάλλου ως «εξαιρετικά αφελή» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας την άποψη, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στο Λονδίνο ό,τι επιθυμεί μετά το Brexit. 
Από τα «πυρά» του παλαίμαχου πολιτικού δεν ξέφυγε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May αλλά και η κυβέρνησή της συνολικά, καταλογίζοντάς τους έλλειμμα ενημέρωσης του βρετανικού λαού σχετικά με τις συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ.

Ο Major ήταν ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε τις διαπραγματεύσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ με τους Ευρωπαίους εταίρους του το 1991.
Είπε ότι αφορούσε τις μελλοντικές προκλήσεις που είχαν υποτιμηθεί. 

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο 2017, ο Tony Blair ο διάδοχος του Major στην πρωθυπουργία επιτέθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit, εναντίον του οποίου κάλεσε σε ξεσηκωμό. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης