Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτη εικόνα στο πετρέλαιο με οριακές μεταβολές λόγω υπερπαραγωγής ΗΠΑ - Στα 55,95 δολ. το Brent

Ανάμεικτη εικόνα στο πετρέλαιο με οριακές μεταβολές λόγω υπερπαραγωγής ΗΠΑ - Στα 55,95 δολ. το Brent
Οι επενδυτές διακρατούν 951.312 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) και συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης (options) επί πετρελαίου Brent και WTI, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας άνω των 52 δισ. δολαρίων ΗΠΑ
Ανάμεικτη εικόνα με οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επικείμενη άνοδο των τιμών, η οποία όμως περιορίζεται από την ταχεία αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι επενδυτές διακρατούν 951.312 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) και συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης (options) επί πετρελαίου Brent και WTI, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας άνω των 52 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους μεταξύ άλλων στην αυριανή ομιλία του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί στα σχέδιά του για μείωση φόρων, δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομής, εξωτερική πολιτική κ.α., επηρεάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ, άρα και της ζήτησης πετρελαίου στη χώρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Οριακές απώλειες 0,07% ή 4 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Απριλίου 2017 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να περιοριστεί στα 55,95 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 55,89 και 56,77 δολαρίων.
Μικρή άνοδο 0,15% ή 8 σεντς κατέγραψε η τιμή του future Απριλίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να βελτιωθεί σε 54,07 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 53,94 και 54,61 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης