Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ έναντι ευρώ και γιεν εν όψει ομιλίας Trump

Μικρή άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ έναντι ευρώ και γιεν εν όψει ομιλίας Trump
Γνωρίζοντας, ότι η όποια επίδραση στην οικονομία των ΗΠΑ από το μείγμα πολιτικών του Trump θα γίνει αισθητή από το 2018 και μετά, οι επενδυτές επιχειρούν να κατανοήσουν αν οι συνθήκες στις ΗΠΑ ευνοούν μια άμεση αύξηση των επιτοκίων της Fed
Οριακά αμετάβλητος (+0,03%) παρέμεινε σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 ο δολαριακός δείκτης - ένα «καλάθι» έξι κύριων συναλλαγματικών ζευγών του δολαρίου - για να διαμορφωθεί σε 101,12 μονάδες.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, για να διαμορφωθεί μέχρι τα 1,05515 δολάρια - έχοντας καταγράψει ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 1,06307 δολάρια - ενώ ενισχύθηκε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος μέχρι τα 112,843 γιέν (+0,51%).
Οι επενδυτές στο συνάλλαγμα αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή ομιλία του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, στο Κογκρέσο για να κατανοήσουν καλύτερα τα σχέδιά του για μείωση φόρων, δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομής, εξωτερική πολιτική κ.α..
Γνωρίζοντας, ότι η όποια επίδραση στην οικονομία των ΗΠΑ από το μείγμα πολιτικών του Trump θα γίνει αισθητή από το 2018 και μετά, οι επενδυτές του συναλλάγματος πλέον εστιάζουν στα μακρο-οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για να κατανοήσουν αν οι συνθήκες ευνοούν μια άμεση αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, το επίπεδο των οποίων βεβαίως επηρεάζει τη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων.
Έναντι της βρετανικής στερλίνας, το αμερικανικό νόμισμα διακυμάνθηκε σήμερα μεταξύ 1,23838 και 1,24793 δολαρίων, ενώ ένα δολάριο σήμερα διαμορφώθηκε μεταξύ 1,00456 και 1,00988 ελβετικών φράγκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης