Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Στο 52% αυξήθηκαν οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο του 2017

El Erian: Στο 52% αυξήθηκαν οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο του 2017
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισημαίνει ότι πλέον οι αγορές έχουν πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις 
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία τη Δευτέρα (27/2/2017) συνέβαλαν σε σημαντική επανεκτίμηση των πιθανοτήτων για αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο του 2017.
Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El Erian στο άρθρο του στο Bloomberg, οι εκτιμήσεις των αγορών είναι πιο ρεαλιστικές και δίνουν 52% πιθανότητες (από 40% την προηγούμενη εβδομάδα) για αύξηση των επιτοκίων.
Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου ενισχύθηκαν από τη δήλωση του Robert Kaplan (πρόεδρος της Fed του Ντάλας), ο οποίος αναφερόμενος σε παλιότερα μηνύματα αξιωματούχων της Fed ότι η τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια «νωρίτερα παρά αργότερα» είπε ότι αυτό σημαίνει αύξηση στο άμεσο μέλλον.
Αυτό το κλίμα ενισχύεται περαιτέρω από τα σήματα του Λευκού Οίκου ότι ο πρώτος προϋπολογισμός του Trump θα περιλαμβάνει μια ουσιαστικά και «ιστορική» αύξηση των αμυντικών δαπανών ύψους 54 δισ. δολ..
Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κιόλας.
Κι αυτό γιατί η Fed χρειάζεται πιο ισχυρά στοιχεία για τους μισθούς και την ανάπτυξη ώστε να αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της στις 14-15 Μαρτίου 2017.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον El Erian εάν τα επόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ είναι ισχυρά, θα ανοίξουν τον δρόμο αύξησης των επιτοκίων, ώστε η Fed να επιστρέψει σε μια πιο δυναμική στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης