Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάπτυξη 7% για την οικονομία της Ινδίας, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016

Ανάπτυξη 7% για την οικονομία της Ινδίας, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016
Τα στοιχεία αιφνιδίασαν πολλούς οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση, εξαιτίας της έλλειψης μετρητών από την αγορά
Η Ινδία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της αναπτύχτηκε κατά 7% τους τελευταίους τρείς μήνες του 2016, ελάχιστα κάτω από το 7,4% του προηγούμενου τριμήνου και παρά το σοκ που προκάλεσε στην οικονομία της χώρας, η απόφαση του πρωθυπουργού Narendra Modi, να απαγορεύσει, από το Νοέμβριο του 2016, τη χρήση του μεγαλύτερου μέρους των χαρτονομισμάτων που ήταν σε κυκλοφορία.
Τα καλά αποτελέσματα της Ινδικής οικονομίας, σε αντίθεση με τις προβλέψεις κάποιων ιδιωτικών εταιρειών, αιφνιδίασαν πολλούς οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση, εξαιτίας της έλλειψης μετρητών από την αγορά.
Ινδοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα στοιχεία, δικαιώνουν την εκτίμηση τους, πως η απαγόρευση θα είχε μόνο μια προσωρινή και διατηρήσιμη επίπτωση, στην οικονομία της χώρας.
«Τα νούμερα, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αρνητικές εκτιμήσεις, για τις επιπτώσεις που θα είχε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεγάλου μέρους των μετρητών στην αγορά» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών της Ινδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης