Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sabah: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης

Sabah: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης
Η Γερμανία αποφάσισε να προστατεύσει τα δικά της κέρδη και, με αυτή της την απόφαση, έφερε την κατάσταση στο σημείο που είναι σήμερα, σύμφωνα με τη Sabah
Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Sabah, με σημερινό (28/2) δημοσίευμά της, στο οποίο επιχειρεί να φτάσει στη… ρίζα του κακού στην Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα εκτιμά πως οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «τη ρίζα όλων των κακών».
Σύμφωνα με τη Sabah, το 2008 το χρέος της Ισπανίας ήταν μικρότερο από ό,τι της Γερμανίας, η Ιταλία ήταν μια χώρα που τα πήγαινε καλά με μικρά δημοσιονομικά ελλείμματα και η Ελλάδα ήταν σε θέση να αποπληρώνει τα χρέη της.
Και μετά τι συνέβη;
Στο ερώτημα αυτό, η τουρκική εφημερίδα απαντά, επικαλούμενη μία δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη: «Το 2008 το παγκόσμιο τέρας ανατράπηκε, η Wall Street έχασε τα χρήματά της και κρίση εξήχθη στην Ευρώπη».
Οι ΗΠΑ κατάλαβαν πως το παγκόσμιο σχέδιο που κυνηγούσε κατέρρευσε και η χώρα αποφάσισε να σώσει τον εαυτό της.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Sabah, Ευρώπη και Κίνα αφέθηκαν στη μοίρα τους.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως η Ευρώπη, με το αδύναμο τραπεζικό της σύστημα και τη δυσκίνητη γραφειοκρατία της, δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει σε αυτό «το πισώπλατο μαχαίρωμα».
Στο τέλος, η Γερμανία αποφάσισε να προστατεύσει τα δικά της κέρδη και, με αυτή της την απόφαση, έφερε την κατάσταση στο σημείο που είναι σήμερα, καταλήγει η Sabah.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης