Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ε.Ε. ίσως χρειαστεί περισσότερο από δύο χρόνια

Johnson: Η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ε.Ε. ίσως χρειαστεί περισσότερο από δύο χρόνια
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Johnson επιχείρησε να στείλει ένα θετικό μήνυμα για τη Βρετανία ως «παγκόσμια δύναμη»
Την εκτίμηση η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του χρονικού περιθωρίου των δύο ετών ίσως αποδειχθεί ανέφικτη διατύπωσε σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson.
Ειδικότερα, έπειτα από ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Βρετανικού Συνδέσμου Εμπορίου, ο Johnson δέχθηκε ερώτηση, σχετικά με το αν η εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε. είναι επιτεύξιμη εντός δύο ετών από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.
«Ο χρόνο είναι ένα ζήτημα», είπε ο Βρετανός υπουργός, προσθέτοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενδέχεται να «χρονοτριβήσουν, καθώς, όπως όλοι ξέρουν, πρέπει να συνυπολογίσουν τις εκλογές».
Αν και ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η συμφωνία να επιτευχθεί εντός των δύο ετών, εντούτοις σημείωσε «ας δούμε πως θα πάει».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Johnson επιχείρησε να στείλει ένα θετικό μήνυμα για τη Βρετανία ως «παγκόσμια δύναμη».
Όπως είπε, το Ηνωμένο Βασίλειο εξάγει τσάι στην Κίνα, κρασί στην Ιταλία και «χαίρομαι που το λέω, τον Nigel Farage στην Αμερική».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης