Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λευκή βίβλο» για την προαγωγή της ενότητας στην Ε.Ε. μετά το Brexit παρουσιάζει αύριο 1/3 ο Juncker

«Λευκή βίβλο» για την προαγωγή της ενότητας στην Ε.Ε. μετά το Brexit παρουσιάζει αύριο 1/3 ο Juncker
Σύμφωνα με το Reuters, μια από τις περισσότερο φιλόδοξες προτάσεις του Juncker θα αφορά στη δημιουργία μιας μορφής ομόσπονδης Ε.Ε.
Τις προτάσεις του για την ενίσχυση της ενότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επερχόμενη έναρξη της διετούς διαδικασίας διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του Brexit, πρόκειται να παρουσιάσει υπό τη μορφή «λευκής βίβλου» αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Juncker επιδιώκει μεταξύ άλλων να επιτρέπεται σε χώρες της Ε.Ε. να προάγουν μια συνεργασία τους εκτενέστερα και ταχύτερα, δίχως να είναι υποχρεωμένη ολόκληρη η Ε.Ε. να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη συνεργασία.
Η «λευκή βίβλος» του Juncker για την κοινοτική ενότητα στη μετά-Brexit εποχή με αναφορά σε 4-5 πρακτικές «οδούς προς την ενότητα» ή «εναλλακτικές οδούς συνεργασίας των 27», αποσκοπεί να προσφέρει στους 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. που θα απομείνουν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου ορισμένες ευρείες επιλογές προς εξέταση στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ρώμης στις 25 Μαρτίου 2017, η οποία θα γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης.
Σύμφωνα με το Reuters, μια από τις περισσότερο φιλόδοξες προτάσεις του Juncker θα αφορά στη δημιουργία μιας μορφής ομόσπονδης Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης