Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rudd (Βρετανή ΥΠΕΣ): Μην καθυστερήσετε το νομοσχέδιο για το Brexit

Rudd (Βρετανή ΥΠΕΣ): Μην καθυστερήσετε το νομοσχέδιο για το Brexit
Το νομοσχέδιο, αναμένεται να καταψηφιστεί στη βάση της προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε που κατοικούν στο νησί
Η υπουργός εσωτερικών της Βρετανίας, Amber Rudd, σε επιστολή της στη βουλή των Λόρδων, ζήτησε να μην καταψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το Brexit.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να καταψηφιστεί, στη βάση ότι δεν προστατεύει τα δικαιώματα των υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε οι οποίοι κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μια τροποποίηση στο άρθρο 50, την οποία κατέθεσαν οι Εργατικοί, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των 3,5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ζουν στο νησί, αναμένεται να έχει διακομματική υποστήριξη.
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ήττα, η υπουργός εσωτερικών ανέφερε στην επιστολή της, ότι οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία θα αντιμετωπιστούν με απόλυτο σεβασμό.
Όμως, προειδοποίησε, μια μονόπλευρη εγγύηση από τη Βρετανία δεν θα βοηθούσε την κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της χώρας που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κατάσταση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μεγάλη Βρετανία,θα αποτελέσει προτεραιότητα, μόλις ψηφιστεί το άρθρο 50 και ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, προσέθεσε.
Η κυβέρνηση δεν έχει τη πλειοψηφία στη βουλή των λόρδων και μια ενδεχόμενη υπερψήφιση της τροπολογίας των Εργατικών θα καθυστερούσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης