Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: «Στροφή» των επενδυτών προς τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι των ακριβότερων αμερικανικών

HSBC: «Στροφή» των επενδυτών προς τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι των ακριβότερων αμερικανικών
«Η αυξημένη αισιοδοξία για την Ευρώπη δείχνει ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το Brexit, την κρίση ή την πολιτική αβεβαιότητα»
Οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει να εμπιστεύονται και πάλι τις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει σε σχετικό της σημείωμα η HSBC, ευθυγραμμιζόμενη έτσι με τις πρόσφατες εκτιμήσεις των Goldman Sachs Group και JPMorgan, οι οποίες ανέμεναν υψηλότερα κέρδη για το 2017 στις μετοχές των ευρωπαϊκών δεικτών, σε σχέση με αυτές των αμερικανικών.
Η βρετανική τράπεζα παρατηρεί ότι έχει η αντιστραφεί η τάση φυγής των επενδυτών από τη Γηραιά Ήπειρο προς τη Wall Street, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016.
«Η αυξημένη αισιοδοξία για την Ευρώπη δείχνει ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το Brexit, την κρίση ή την πολιτική αβεβαιότητα.
Οι επενδυτές έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στην Ευρώπη εις το διπλάσιο σε σχέση με τις ιαπωνικές αγορές, μειώνοντας ταυτόχρονα την έκθεσή τους στις Η.Π.Α., αναφέρει μεταξύ άλλων η HSBC.
Επίσης, όπως επισημαίνει και το Bloomberg στο παρακάτω διάγραμμα, οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα από την εκτιμώμενη μελλοντική αύξησή τους, γεγονός που τις καθιστά πιο φθηνές από τις αμερικανικές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης