Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: H M. Le Pen βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον προεδρικό στόχο - Προηγείται στον Α' γύρο

Sky News: H M. Le Pen βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον προεδρικό στόχο - Προηγείται στον Α' γύρο
Όπως και στην περίπτωση του νέου Αμερικανού πρόεδρου, η ρητορική της Le Pen περιστρέφεται γύρω από τη μετανάστευση και τον προστατευτισμό
Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό για τους φιλοευρωπαίους, τους φιλελεύθερους και τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι, η Marine LePen, θα είναι η νικήτρια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος γύρος στις 7 Μαίου του 2017 αναφέρει το Sky News.
Αρκετά δυσκολότερο θα είναι το έργο της στο δεύτερο γύρω καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έπεται και των δυο συνδιεκδικητών της, με την διαφορά τους όμως να μειώνεται σταθερά.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει ένα κόμμα που έχει συνδεθεί τόσο στενά με τη ξενοφοβία και ρατσισμό, τόσο ελκυστικό;
Όπως και στην περίπτωση του νέου Αμερικάνου πρόεδρου, είναι η ρητορική της Le Pen γύρω από τη μετανάστευση και τον προστατευτισμό, η αποστροφή ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και η ξεκάθαρη θέση της υπέρ του Brexit.
Σε μια Γαλλία μαστιζόμενη από ανισότητες, τα παραδείγματα περιοχών όπως το Beziers, όπου ο ακροδεξιός δήμαρχος, με τη στήριξη του Εθνικού μετώπου, κατάφερε να κερδίσει με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών με το μέρος του, της δείχνουν το δρόμο.
Έτσι, αν και για να ανατρέψει τις προβλέψεις θα χρειαστεί, ένα πόλύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος να ταχθεί με το μέρος της, χωρίς να ενστερνίζεται της απόψεις της, όχι τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, αυτό που την κρατάει ζωντανή στη κούρσα είναι η ακροδεξιά.
Και όσο μένει ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης, ακόμη και με τις πιθανότητες εναντίον της, κάθε μέρα που περνά θα την φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη ανατροπη, ακριβώς όπως έγινε και με τον Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης