Τελευταία Νέα
Διεθνή

PwC: Απίθανη η υλοποίηση της «ιστορικής» φορολογικής μεταρρύθμισης του Trump έως τον Σεπτέμβριο του 2017

PwC: Απίθανη η υλοποίηση της «ιστορικής» φορολογικής μεταρρύθμισης του Trump έως τον Σεπτέμβριο του 2017
H φιλοδοξία του Trump να εφαρμόσει μια «ιστορική» φορολογική μεταρρύθμιση είναι σπουδαία για την οικονομία, όμως είναι υπερφιλόδοξη να εφαρμοστεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο
Η υλοποίηση της «ιστορικής» φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, που υποσχέθηκε ο Donald Trump στη χθεσινή (28/2) ομιλία του στο Κογκρέσο, είναι απίθανο να υλοποιηθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2017.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου, ο πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers, Bob Moritz, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Όπως ανέφερε, η φιλοδοξία του Trump να εφαρμόσει μια «ιστορική» φορολογική μεταρρύθμιση είναι σπουδαία για την οικονομία, όμως είναι υπερφιλόδοξη να εφαρμοστεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
«Η πραγματικότητα είναι πως το να γίνει κάτι έως τον Σεπτέμβριο είναι… απίθανο», είπε χαρακτηριστικά ο Moritz, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε δει ακόμα κάποιο νομοσχέδιο, έτσι η πραγματικότητα είναι πως το να προσπαθήσει να κάνει κάτι μέσα σε 200 ημέρες… εκτιμώ ότι είναι πολύ φιλόδοξη σκέψη».
Σημείωσε, πάντως, ότι «αν γινόταν αυτό, τότε θα ήταν σπουδαίο, διότι πιστεύω πως η διοίκηση προσπαθεί να κινηθεί με ταχύτητα, ωστόσο ο βαθμός της δυσκολίας [επίτευξης αυτού του στόχου] είναι πολύ υψηλός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης