Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Η Ελλάδα επέστρεψε στις συνομιλίες με τους θεσμούς, επειδή χρειάζεται απαραιτήτως τα κεφάλαια διάσωσης

tags :
AFP: Η Ελλάδα επέστρεψε στις συνομιλίες με τους θεσμούς, επειδή χρειάζεται απαραιτήτως τα κεφάλαια διάσωσης
Μετά από μια μακρά αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για τους στόχους μείωσης του χρέους και του προϋπολογισμού, το αδιέξοδο τελικά ήρθη  στις Βρυξέλλες στις 20/2/2017 σε μια συμβιβαστική λύση που περιγράφεται ως «αξιοπρεπής» από την Αθήνα
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μία συμφωνία με τους πιστωτές της, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι από το τρίτο πακέτο διάσωσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το AFP (Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων) σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών την Τρίτη 28/2/2017.
Η Αθήνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς χρειάζεται την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης, ώστε να καλύψει την αποπληρωμή των 7 δισ. ευρώ για το ελληνικό χρέος που λήγει τον Ιούλιο 2017 και να μην αντιμετωπίσει  εκ νέου τον κίνδυνο χρεοκοπίας. 
Μετά από μια μακρά αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για τους στόχους μείωσης του χρέους και του προϋπολογισμού, το αδιέξοδο τελικά ήρθη  στις Βρυξέλλες στις 20/2/2017 σε μια συμβιβαστική λύση που περιγράφεται ως «αξιοπρεπής» από την Αθήνα, επισημαίνει το AFP.
Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε διαμάχη με το ΔΝΤ σχετικά με τις απαιτήσεις τους  για μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα και την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού, που απαιτούν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα, είναι υπερβολικά φιλόδοξοι.
Εξάλλου, εάν η ευρωζώνη δεν καταφέρει να επιβάλλει  τα σχέδιά της, τότε το ΔΝΤ έχει ζητήσει ως απαραίτητες τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές στις συντάξεις, πριν συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο μνημόνιο.
«Το αδιέξοδο είχε τρομάξει τις αγορές λόγω της ανησυχίας για επιστροφή της Ελλάδας στην προ διετίας κατάσταση, όταν βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ευρώ», υπενθυμίζει το AFP.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης