Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Markit: Πιθανή αποδυνάμωση του κατασκευαστικού κλάδου λόγω Brexit, στη Βρετανία

Έρευνα Markit: Πιθανή αποδυνάμωση του κατασκευαστικού κλάδου λόγω Brexit, στη Βρετανία
Οι κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και 6 μήνες, ενώ οι κατασκευές εμπορικών κτιρίων μειώθηκαν

Η κατασκευαστική βιομηχανία της Βρετανίας, έδειξε σημάδια αδυναμίας τον Φεβρουάριο του 2017, με τον δείκτη ζήτησης να βρίσκεται σε πτώση για δεύτερο μήνα.
Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες, σε μηνιαία έρευνα της Markit, δήλωσαν ότι η αύξηση του κόστους των εισαγωγών είχε αρνητικές επιπτώσεις στη λήψη αποφάσεων και οδήγησε σε καθυστερήσεις στις συμβάσεις.
Οι έντονες πληθωριστικές τάσεις, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές, αντανακλώντας την επίδραση της πτώσης της λίρας από το δημοψήφισμα για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016.
Η Markit ανέφερε ότι ο συνολικός δείκτης της κατασκευαστικής δραστηριότητας αυξήθηκε στο 52.5 από 52.2 τον Ιανουάριο, παραμένοντας πάνω από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Οι κατασκευές κατοικιών όμως, αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και 6 μήνες, ενώ οι κατασκευές εμπορικών κτιρίων μειώθηκαν.
Η ανάπτυξη στις νέες παραγγελίες, ήταν η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο.
«Οι ερωτηθέντες σημείωσαν ότι το ανθεκτικό οικονομικό σκηνικό και η σταθεροποίηση της εμπιστοσύνης των πελατών μετά το δημοψήφισμα της ΕΕ βοήθησε την ανάπτυξη των κατασκευών και το Φεβρουάριο», δήλωσε το Markit. "Ωστόσο, υπήρξαν στοιχεία ότι η αύξηση της ζήτησης έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής το 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης