Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητο το Bitcoin - Αφήνει πίσω του το χρυσό, συνεχίζοντας το «ράλι» ανόδου

Ασταμάτητο το Bitcoin - Αφήνει πίσω του το χρυσό, συνεχίζοντας το «ράλι» ανόδου
Το πολύτιμο μέταλλο, είχε δύσκολη εβδομάδα, γνωρίζοντας μείωση για τέταρτη φορά σε πέντε ημέρες
Το Βitcoin βρέθηκε σε νέο υψηλό την Παρασκευή 3/3/2017, μια ημέρα μετά την ιστορική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία ξεπέρασε, για πρώτη φορά, την τιμή μιας ουγγιάς του χρυσού.
Μια μονάδα του εικονικού νομίσματος συναλλασσόταν στα 1,292.71 δολ. στις 07:30π.μ. (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη, σε σύγκριση με τα 1,226.89 δολ. για μια ουγγιά του χρυσού.
Το πολύτιμο μέταλλο, είχε δύσκολη εβδομάδα, γνωρίζοντας μείωση για τέταρτη φορά σε πέντε ημέρες.
Η τελευταία αύξηση στην τιμή Bitcoin, έχει αποδοθεί στους αυστηρότερους νομισματικούς περιορισμούς νόμισμα σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βενεζουέλα, καθώς και εξαιτίας των βελτιωμένων οικονομικών προσδοκιών των αγορών, υπό τη διοίκηση Trump.
Τα τρία μεγαλύτερα ανταλλακτήρια Bitcoin της Κίνας, ανέστειλαν τις αναλήψεις τον Ιανουάριο 2017, μετά από πιέσεις από την Τράπεζα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία ανησυχούσε, ότι πολλοί θα χρησιμοποιούσαν Βitcoin για να μεταφέρουν τα χρήματα τους έξω από τη χώρα, παρακάμπτοντας τις προσπάθειες της, για κάλυψη του γουάν.
Οι επενδυτές μπορούν επίσης να ελπίζουν, σε ένα πιο χαλαρό ρυθμιστικό περιβάλλον κάτω από την προεδρία του Donald Trump.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με μια πρόταση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, με βάση το ψηφιακή νόμισμα, στις 11 Μαρτίου του 2017.
Τον Ιανουάριο του 2017, το Βitcoin είχε ξεπεράσει το ρεκόρ των 1.137 δολ. ανα μονάδα, το οποίο είχε σημειωθεί το 2013.
Μετά από εκείνο το ρεκόρ, η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 53% σε λιγότερο από ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης